Orthopedie enzo. door Dalyan

« Terug Start

Orthopedie

Gepost op

Ben je op zoek naar een orthopeed? Last van spier en gewrichtsklachten? Dan kan een dergelijke specialist jou goed helpen. Orthopedie is het specialisme in de medische wereld dat zich focust op het goed functioneren van het bewegingsapparaat van de mens. Er zijn verschillende manieren hoe je in contact kunt komen met een orthopeed. In deze blogpost informeren wij over hoe je het beste een specialist kunt vinden die jou kan helpen.

Doorverwijzingen

Wanneer je last krijgt bij het bewegen, kun je door de huisarts doorverwezen worden naar een specialist. Een orthopedische behandeling wordt vaak in ziekenhuizen aangeboden en er kan een specialist gevonden worden die goed kan helpen bij jouw problemen. Zorg dat je jouw pijn en ongemakken bij het bewegen goed weet te verwoorden. Op deze manier kan de beste man voor jouw problemen gevonden worden. Binnen het vak, zijn ook nog specialismen mogelijk. Bijvoorbeeld orthopeden die meer gespecialiseerd zijn op het gebied van gewrichtsklachten of gespecialiseerd zijn in een bepaald deel van het lichaam. Het kan veel voor jouw behandeling betekenen wanneer je door de beste specialist geholpen wordt.

Verzekering en vergoeding

Het is altijd aan te raden om in te zien in hoeverre dit medisch specialisme door jouw verzekering wordt vergoed. In veel gevallen valt orthopedie onder de basisverzekering vallen en is er geen probleem. Heb je een zorgverzekering met minder vrije keuze in artsen? Zorg dat je van tevoren dan zeker weet dat jouw arts, ziekenhuis en behandeling wel onder de verzekering vallen. Dit kan namelijk anders flink tegenvallen. 

Particulier

Ook zijn er orthopeden die een particulier aanbod bieden. Op deze manier hoef je niet doorverwezen te worden door de huisarts, maar kun je zelf contact opnemen. Dit is aan te raden wanneer je bijvoorbeeld een second opinion wilt of een specialist gevonden hebt die jou echt kan helpen. Particuliere orthopeden worden niet vergoed door de zorgverzekering, maar gezondheid gaat boven alles. Dus wanneer je een particuliere specialist gevonden hebt die jou echt kan helpen, dan is dit altijd aan te raden. Last bij het bewegen en je wilt hier iets aan doen? Hoe eerder je erbij bent, des te beter je geholpen kunt worden. Ga langs bij de huisarts om doorverwezen te kunnen worden naar een medisch specialist, een orthopeed. Zorg dat je goed verzekerd bent voordat je in zee gaat en kijk of de arts, het ziekenhuis en/of de behandeling volledig vergoed worden. Ook kun je ervoor kiezen om naar een particulieren orthopeed te gaan voor een behandeling.

Voor meer informatie spreek met Van Mook Schoentechniek.


Delen